A fűtővíz minőségét illetően, illetve a fűtési rendszerek feltöltésével kapcsolatban világos irányelvek vannak érvényben. Úgy mint:

 • EN 12 828 európai
 •  ÖNORM H 5195
 •  VDI 2035
Az IDM Hőszivattyú Kft. a fent felsorolt irányelvek betartását garanciális feltételként kezeli, valamint kiemelten felhívja a figyelmet az alábbiakra:
 • a fűtővíz vezetőképességének 100 mS/cm alatt kell lennie;
 •  a fűtővíz pH értékének 8,2 és 9,5 között kell lennie;
 • a fűtővíz oldott oxigén tartalmát minimális értéken kell tartani az oxidációs folyamatok elkerülése érdekében.
Rövid ismertető: A fűtővízben oldott oxigén a rendszer fém alkatrészeivel reakcióba lépve korróziós folyamatokat indít meg. Az oxigéntartalom, az anyagmix és még számos fizikai, valamint kémiai körülmény meghatározza a korrózió mértékét. A korrózió melléktermékei, mint pl. magnetit iszap, rozsda, …. károsan befolyásolják a fűtési – hűtési rendszer alkotóelemeit, köztük a hőszivattyút, a szivattyúkat, váltó- és keverőszelepeket, stb. Ezek a szennyezők lerakódásokat, dugulásokat okoznak. Ezzel rontják a rendszer hőátadási és áramlási viszonyait. Előrehaladott állapotban egyes rendszerelemek meghibásodásához vezetnek. A hőszivattyú meghibásodása sok esetben a rendszerelemek helytelen működésére vezethető vissza. Az iszaposodás megfelelő fűtővíz kezeléssel, karbantartással megelőzhető.
Az IDM Hőszivattyú Kft. nyomatékosan felhívja az üzemeltető figyelmét, hogy a kezeletlen, szennyezett, illetve elhanyagolt fűtővíz okozta károkra semmilyen formában nem vállal garanciát. Ezzel kapcsolatban minden garanciális kárigényt elutasít.
A rendszer üzembe helyezés előtti mosása, a megfelelő fűtővízzel való feltöltés minden esetben a kivitelező feladata és felelőssége.
Vállalkozó felhívja az üzemeltető figyelmét, hogy a fentieken túl mágnesen iszapleválasztó és mikrobuborék leválasztó alkalmazása minden esetben garanciális feltétel.
Vállalkozásunk tanácsadással, vegyszerekkel, beépített és mobil vízkezelési eszközökkel áll a partnerei rendelkezésére. A vízkezelési szolgáltatásaink nem képezik jelen karbantartási szerződés részét

Érdeklődik hőszivattyúink iránt?

Keressen minket, kérjen árajánlatot

Kérjen árajánlatot

Kérjen árajánlatot tőlünk, munkatársaink a lehető leggyorsabban válaszolnak érdeklődésére.

 

 

  GYIK

  Az iDM hőszivattyú előnyei: Amikor új házat építünk vagy újítunk fel mindannyian a legjobbat akarjuk a pénzünkért és fontos, hogy a kiválasztott termék a következő felújításig ne egy elavult műszaki színvonalat vagy designt képviseljen.

   

  Tovább gondolva mindezt mi lenne ha az egyes helységek fekvésének, benapozottságának és használója napi hőigényének megfelelően alakítaná a hőmérsékletet a várható időjárás függvényében?

  Korunk további legfontosabb kihívása a környezetünk megóvása, a káros anyagok emissziójának a visszaszorítása. Ezen túlmenően a felhasznált műszaki gázok mennyiségének csökkentése és biztonságosabb anyagok felhasználása a berendezésekben.

  Ezek a legfontosabb kérdések és kihívások, amelyekre minden építő, szakmai szereplő és felhasználó számára 40 év fejlesztési és gyártási tapasztalattal, 150 gyártott típussal ad választ az


  A iDM Hőszivattyú Kft. munkatársai 2008 óta foglalkoznak hőszivattyú magyarországi értékesítésével és beüzemelésével, kivitelezőként műszaki tanácsadóként és értékesítőként fontos tapasztalatokat szereztünk az iDM és más gyártók berendezéseivel is.

  Az elmúlt években megfigyelhető, hogy az új építésű lakások, családi házak fűtésénél a hőszivattyúk egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, miközben a „hagyományos” gáz vagy szilárd tüzelőanyagos fűtések visszaszorulóban vannak. Az ok nyilvánvaló. Egy új ház, lakás vagy kereskedelmi létesítmény építésekor modern, energiatakarékos, és innovatív „XXI. századi” fűtési megoldást szeretne a felhasználó.